Sunday, June 5, 2011

Muffins aux bananes

Voici la recette de muffins aux bananes. J'aime gâteau à la banane. Il y a une différence entre les muffins aux bananes et gâteau à la banane? Un peu, je pense. Il n'est pas très important, les deux sont tout aussi délicieuses. Les muffins sont doux et humide. Très bonne!!
Cette recette est un gardien! Bon apetit!!


Recette adapted from Cat Can Cook:

Banana Muffins (makes 12 muffins)

-3 or 4 Large bananas, mashed (the more bananas the moister, I use 6 small ones)
-1/2 cup white sugar 
-1 slightly beaten egg
-1/3 cup melted margarine or butter ( I used Lurpak unsalted butter)
-1 teaspoon baking soda (I didn't have baking soda, so I substituted with 2 tsps of BP)
-1 teaspoon baking powder 
-1/2 teaspoon salt
-1 1/2 cups flour (I used plain flour or all-purpose flour)
Mix the mashed banana, sugar, egg and margarine together. Set aside. In a separate bowl, mix together baking soda, baking powder, salt and flour. Mix wet and dry ingredients all together. Pour into greased muffin tins, and bake in 350 degrees F oven for approximately 20 minutes. 

9 comments:

Anonymous said...

Wow, wonderful!
My mouth is salivating.....

Corine said...

Thanks Mandy! You should give this a try if you have a oven at home. It is fairly simple and yummy!!! Thanks for dropping by. :)

Anonymous said...

Yes! Definitely!
Thanks for sharing, you make my day! ;)

Nadji said...

Les bananes doivent donner beaucoup de moelleux à la pâte. Délicieux muffins.
See soon.

Corine said...

Salut Nadji! Oui, oui, plus bananes faire moelleux à la pâte. très facile à faire.

Bonne semaine

fimere said...

ils sont bien gourmands et moelleux j'adore les bananes c'est mon fruit préféré bravo corrine
bonne soirée

Corine said...

Bonjour Fimere,merci. J'adore aussi les bananes. :)

Bonne week-end.

Gloria Baker said...

Look delicious Corine!! gloria

Corine said...

Thanks Gloria!